tiistai 27. maaliskuuta 2018

VALTAKUNNALLINEN MAASEUTUMATKAILUSEMINAARI 21. – 22.3.2018


Hankkeen toimenpiteisiin kuulunut kotimaan opintomatka tehtiin Valtakunnalliseen maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaariin, joka järjestettiin tänä vuonna Asikkalassa Hotelli Tallukassa. Päivien tavoitteena oli kehittää maaseutumatkailua, luoda verkostoja ja jakaa hyviä käytäntöjä.  Seminaarin teemana oli Uudet tuulet ja uudistuminen.

Seminaarin ohjelmassa kuultiin Vääksyssä sijaitsevan ranskalaisen kyläkaupan yrittäjän ja mainostajien liiton toimitusjohtajan Riikka-Maria Lemmingin kertomana mainonnan ja markkinoinnin mahdollisuuksista tulevaisuudessa. Seuraavana olisi pitänyt olla äänessä Sipe Santapukki, mutta Sipen joutuessa sairaalaan, hänen terveiset seminaariin toi puoliso Minna Kauppi, moninkertainen Suomen mestari suunnistuksessa. Ennen lounasta kuultiin vielä Ville Haapasalon esitys Näe Suomi ulkomaalaisen silmin.
Iltapäivällä oli työpajojen vuoro. Ensimmäisessä työpajassa Linda Nystedt Kilpailu- ja kuluttajavirastosta avasi matkapalveluyhdistelmiin liittyvien lakien uudistamista ja soveltamista. Toisessa työpajassa Timo Pohjola KymiRingistä esitteli teemaa Suurtapahtumat maaseutumatkailun suurena mahdollisuutena. Työpajojen jälkeen Kristiina Hietasaari Visit Finlandista puhui maaseutumatkailun kansainvälistymisestä. Lopuksi päivän juontaja, moottoriurheilun monitoimimies, F1-sutdioisäntä Tomi Tuominen tenttasi paneelissa maaseutumatkailuyrittäjiä ja ajan vaikuttajia. Päätössanat ja yhteenvedon päivän aiheista teki Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen.

Seminaariohjelma ja esitykset löytyvät täältä.

Seminaariin kuuluva iltajuhla järjestettiin Lehmonkärjessä, upeassa Villa Vellamossa. Tervetulosanat lausui vuoden liikkuvimman kunnan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka. Sen jälkeen saimme nauttia suussa sulavia herkkuja Vellamo Menusta – Päijät Hämeen maakuntamenusta.

Illallisen jälkeen oli vielä vuorossa maaseutumatkailuyritysten palkitseminen. Vuoden Kellokas ja Vuoden kehittyvä yritys -palkinnot jakoi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.


Toinen päivä oli retkipäivä. Osallistujat saivat valita kolmesta eri retkestä mieleisensä. Vaihtoehtoina olivat 1) Asikkalan aarteet 2) Kulttuurikierros Vesijärven maisemissa ja 3) Idän ihmeet

Retkipäivä meni rattoisasti kuunnellen oppaiden tarinoita matkan varrella olevista kohteista ja Asikkalan matkailusta yleisesti. Vierailukohteissa isännät ja emännät esittelivät itse toimintaansa. Saimme päivän aikana kuulla monia mielenkiitoisia tarinoita ja nähdä useita mukavia kohteita. Retkiohjelmien tarkemman sisällön näet täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti