tiistai 24. huhtikuuta 2018

MESSUT JA ASIAKASHANKINTATILAISUUDET


Hankkeeseen kuuluneet asiakashankintatilaisuudet käynnistyivät syksyllä 2017 Tampereella Suomakiertueen ja Hyvinkäällä Kotimaan ryhmämyyntipäivien muodossa. Hankkeesta tehtiin esittelyvihkonen, jossa kerrottiin sekä hankkeesta että mukana olevista yrityksistä. Samalla kyseltiin asiakkailta, millaisia toivomuksia heillä oli. Vaikka välineenä oli hankkeen esittelyvihkonen, useat asiakkaat olivat kiitollisia siitä, että saivat materiaalia, missä oli monen yrityksen tietoja.

Syksyllä käynnistyi myös Visit Finland Akatemian tuotekehitysvalmennukset, jonka tuloksena yrittäjät innostuivat tuotteistamaan yhteisiä paketteja sekä uudistamaan vanhaa tuotantoaan. Uusista tuotteista koottiin tuotekorttivihkonen, jota yrittäjät olivat itse jakamassa Helsingin Matka 2018 -messuilla sekä Tampereella Supermessuilla.


Hankkeella oli 15 m2 Helsingissä ja Tampereella. Messuilla oli kahdeksan yrittäjää alanäytteilleasettajana ja Tampereella kolme. Kaikki hankkeessa mukana olevat yritykset olivat kuitenkin esillä hanke-esittelyn sekä tuotekorttivihkosen myötä, joita jaettiin messuilla yhteensä reilut 2000 kpl.

Matka 2018 -messuille osallistuminen mahdollisti messuihin liittyvän Pre tourin/fam tripin tuomisen alueelle. Kaikkiaan 14 kansainvälistä matkanjärjestäjää ja kolme Finnairin edustajaa osallistui vierailuun. Kaikki olivat kiinnostuneita alueen tarjonnasta. Matkanjärjestäjät olivat Japanista, Kiinasta, Australiasta ja Singaporesta. Projektipäällikkö osallistui Matka 2018 -messujen vapaamuotoiseen tiedotustilaisuuteen, jossa oli vieraina lukuisia bloggareita ja lehdistön edustajia. Tilaisuudessa olleella standilla projektipäällikkö esitteli hanketta ja antoi kiinnostuneille pienen taskulampun, jota näyttämällä he saivat messuosastolta pääsyliput Naivistit Iittalassa -näyttelyyn. Osastolla kävi useita bloggareita ja muutama lehdistön edustaja.

Palautteet messuille osallistumisesta olivat kannustavia. Mukana olleet yritykset kokivat osallistumisen antoisaksi mutta yhteistyön hyöty jää arvioitavaksi myöhempään. Molemmilta messuilta tuli toive, että Häme voisi esiintyä huomattavasti yhtenäisemmin, niin että mukana samalla osastolla olisivat niin pienet kuin suuretkin yritykset. Etenkin Tampereen messuilla oli merkille pantavaa, että Hämeestä oli useita osastoja eri puolilla messuhallia.

Tuotekorttivihko linkitettiin www.hyvaluontoinenhame.fi -sivustolle ja linkki lähetettiin myös kaikille syksyn 2017 aikana tavatuille matkanjärjestäjille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti