torstai 9. marraskuuta 2017

Häme-menun uudistaminen

Syksyn tuotekehitysvalmennukset alkoivat elokuun puolivälissä ruokateemalla. Tavoitteena oli päivittää hämäläisiin raaka-aineisiin ja perinneruokiin pohjautuva Häme-menu myös kansainvälisten asiakkaiden makuun sopivaksi.

Kuusi innokasta keittiöalan ammattilaista mietti Häme-menun päivittämistä Suomi100-menun toisen suunnittelijan, Tarinapata Oy:n Kim Palhusin johdolla. Valmennuspäiviä oli kaksi, joista ensimmäisenä aamupäivänä pohdittiin Kimin johdolla mitä perinteinen hämäläinen ruoka on ja minkälaisia raaka-aineita siihen liittyy? Miten aito hämäläisyys ja suomalaisuus voivat näkyä ruuassa? Lisäksi saimme vinkkejä millä hämäläisillä raaka-aineilla voidaan saada ruokiin kansainvälisten keittiöiden makuja, mitä raaka-aineita kannattaa suosia ja mitä välttää. Iltapäivällä sitten paneuduttiinkin yhdessä jo itse Häme-menun päivittämiseen ja mietittiin mitä valintoja uudistettuun Häme-menuun voitaisiin laittaa. Listaan kuului ehdottomasti mm. riista, sienet ja tattari. Mukana olleet kommentoivat päivää mm. seuraavasti: ”Erittäin mielenkiintoinen kokemus, avartava – hyötyä myös käytännön työhön. Kiitos!” ja ”Inspiroiva, ajatuksia herättävä päivä”.



Itse menu-ehdotusta työstettiin päivän jälkeen myös vilkkaalla sähköpostikeskustelulla niin, että menu alkoi hahmottua jo niin paljon, että toisena valmennuspäivänä menimmekin Koulutuskuntayhtymä Tavastian opetuskeittiöön luomaan menua ihan konkreettisesti. Ryhmä jakautui alku-, pää- ja jälkiruokia toteuttaviin pienryhmiin. Päivä kului nopeasti ja Kim kertoi asiantuntevia vinkkejä ja ehdotuksia uusiksi makuyhdistelmiksi. Iltapäivällä ensimmäiset versiot uudistetusta Häme-menusta olivat valmiit ja pääsimme maistelemaan herkkuja. Hyviltä maistuivat mutta kehitettävääkin vielä jäi. Sovimme, että jatkamme menun kehittämistä vielä ainakin yhden keittiöpäivän verran. Palautteena keittiöpäivästä oli mm. ” Kiva päivä kokonaisuutena. Hyvää keskustelua” ja ”Tänään pääsimme hyvin asiassa eteenpäin”.


Kolmantena päivänä jatkoimme siitä mihin sähköpostikeskusteluissa jäimme. Kehitystä alkuperäiseen oli syntynyt taas mukavasti mutta vieläkään suunnittelijat eivät olleet täysin tyytyväisiä tulokseen. Lähellä toivottua kuitenkin jo ollaan. Häme-menu on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2018 alkupuolella, jolloin se myös yhdessä juhlallisesti julkaistaan.

Mielenkiintoista on uuden menun suunnitteleminen ja toteuttaminen.



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti