Syksyn tuotekehitysvalmennukset alkoivat elokuun puolivälissä
ruokateemalla. Tavoitteena oli päivittää hämäläisiin raaka-aineisiin ja
perinneruokiin pohjautuva Häme-menu myös kansainvälisten asiakkaiden
makuun sopivaksi.
Kuusi innokasta keittiöalan ammattilaista mietti Häme-menun
päivittämistä Suomi100-menun toisen suunnittelijan, Tarinapata Oy:n Kim
Palhusin johdolla. Valmennuspäiviä oli kaksi, joista ensimmäisenä aamupäivänä
pohdittiin Kimin johdolla mitä perinteinen hämäläinen ruoka on ja minkälaisia raaka-aineita
siihen liittyy? Miten aito hämäläisyys ja suomalaisuus voivat näkyä ruuassa? Lisäksi
saimme vinkkejä millä hämäläisillä raaka-aineilla voidaan saada ruokiin kansainvälisten
keittiöiden makuja, mitä raaka-aineita kannattaa suosia ja mitä välttää. Iltapäivällä
sitten paneuduttiinkin yhdessä jo itse Häme-menun päivittämiseen ja mietittiin
mitä valintoja uudistettuun Häme-menuun voitaisiin laittaa. Listaan kuului
ehdottomasti mm. riista, sienet ja tattari. Mukana olleet kommentoivat päivää
mm. seuraavasti: ”Erittäin mielenkiintoinen kokemus, avartava – hyötyä myös
käytännön työhön. Kiitos!” ja ”Inspiroiva, ajatuksia herättävä päivä”.
Itse menu-ehdotusta työstettiin päivän jälkeen myös
vilkkaalla sähköpostikeskustelulla niin, että menu alkoi hahmottua jo niin
paljon, että toisena valmennuspäivänä menimmekin Koulutuskuntayhtymä Tavastian
opetuskeittiöön luomaan menua ihan konkreettisesti. Ryhmä jakautui alku-, pää-
ja jälkiruokia toteuttaviin pienryhmiin. Päivä kului nopeasti ja Kim kertoi
asiantuntevia vinkkejä ja ehdotuksia uusiksi makuyhdistelmiksi. Iltapäivällä
ensimmäiset versiot uudistetusta Häme-menusta olivat valmiit ja pääsimme
maistelemaan herkkuja. Hyviltä maistuivat mutta kehitettävääkin vielä jäi.
Sovimme, että jatkamme menun kehittämistä vielä ainakin yhden keittiöpäivän
verran. Palautteena keittiöpäivästä oli mm. ” Kiva päivä kokonaisuutena. Hyvää
keskustelua” ja ”Tänään pääsimme hyvin asiassa eteenpäin”.
Kolmantena päivänä jatkoimme siitä mihin sähköpostikeskusteluissa
jäimme. Kehitystä alkuperäiseen oli syntynyt taas mukavasti mutta vieläkään
suunnittelijat eivät olleet täysin tyytyväisiä tulokseen. Lähellä toivottua
kuitenkin jo ollaan. Häme-menu on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2018
alkupuolella, jolloin se myös yhdessä juhlallisesti julkaistaan.
Mielenkiintoista on uuden menun suunnitteleminen ja
toteuttaminen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti